Word+Ung Media+skoltidningen

Till alla er som är intresserade av att skriva för skoltidningen (och ni andra också):


Hej!

Den onsdag den 8 december kl 19.00 bjuder tidningen Word och Ung Media in till Luccefika! Men det här fikat är mer en bara en möjlighet att frossa i Luccekatter, det är det första Mediaminglet i Uppsala! Inbjudna till minglet är Wordredaktionen, Ung Medias medlemsföreningar och andra medieintresserade unga i Uppsala, det är alltså ett fenomenal tillfälle att träffa andra som delar ditt intresse för att jobba med media. Passa på att nätverka, utbyta erfarenheter och lära dig mer om hur andra jobbar.

Om intresse finns så kan vi från det här träffen utveckla samarbetet mellan de olika föreningarna och se hur vi tillsammans kan göra den enklare och roligare att jobba med media i Uppsala!

Luccefikat är naturligtvis gratis och helt förutsättningslöst!

Var: Barnombudsmannen i Uppsala (Words redaktion) på Kungsgatan 47.

När: Onsdag den 8:e december kl 19.00.

Hur: Glatt och saffranssuget.


//Niklas Norén


Jo-korridoren

För er som inte vet hur Jo-korridoren ser ut, så ser den ut såhär. C300 kallas den också. Tvillingkorridoren ligger en våning upp, heter C400 eller Smip-korridoren. Inte helt identiska, men nästan. Bilder på den kommer på begäran.


Jo-korridoren


Från andra hållet


Ett grupprum med flitiga Jo-treor


Harry Potter besöker Rosendal

Ännu ett HarryPotter inlägg, BRA jobbat rosendalare!! Gick runt i korridorerna igår och kände fantasin flöda, överallt sprang det runt häxor, trollkarar, djur, ormar(!), hundar yeeh you name it! Creed till elevkåren som tog fram rosendals über kreativa sida och lät oss leva in i drömmarnas värld!

Heh pinsamnt erkännande men jag hade faktiskt glömt bort harry-dagen så missade att ta med kamera.. Dock sprang jag runt och bad snällt häxor/djur osv... om jag fick ta ett kort på dem med mobilen, såååå here comes some 5 megapixel bilder! Enjoy!


Vår älskade lärare Annika drogs även hon in i fantasins värld!


Tog ni bilder under dagen? Skicka gärna in dem till skolblaskan@hotmail.com och låt oss alla njuta av kreativiteten!

Fantastiska Rosendal

Hej på er!

På vår fantastiska skola har den lika fantastiska elevkåren ordnat en om möjligt ännu mer fantastisk Harry Potter-dag! Den annars så alldagliga matsalen förvandlades till Stora hallen, med elevhemmens fyra bord och lärarbordet på lagom avstånd från dem. Det bjöds på te och muffin till lunch, för att inte tala om kycklingen, klyftpotatisen, bearnasiesåsen och bananpannkakorna (endast till vegeterianer).

Det var nästan ovanligare att se någon som INTE var utklädd, än att se någon som var det. Här kommer några exempel på hur det kunde se ut.
Tack för en fantastisk dag! En ny tradition har skapats!

/Taggad


Nationella svenska B- check!

Bra jobbat alla treor med nationella idag! 5 timmars skrivande, trodde inte jag skulle orka ta mig därifrån när tiden runnit ut men ut kom jag! Tänkte hälsa alla ettor och tvåor också, don't worrie! Prover var inte så hemskt, faktiskt ganska roligt! Och nej, jag är ingen JOare.....

En treas observationer – del 1

Jag står i en tom journalistikkorridor på skolans vänstra sida. Det röda "barbordet" reflekterar taklampornas ljus. Grupprummen är också tomma nu, men lamporna i rummen lyser ändå. Det är bara mörkret utanför och tystnaden som kan avslöja att det är sent på dagen. Och den allt mer påtagliga värken i mina fötter.  Det är sent på eftermiddagen. Vintermörkret utanför gör att det känns som om klockan är två på natten. Ljuset inomhus håller mig vaken. Och det är faktiskt inte läggdags riktig än. Jag vandrar bort till Mac-salen. Datorerna lyser fortfarande och skrivaren brummar förnöjt, som om den är glad över allt trassel den har lyckats ställa till med under dagen. Dörren till lärarrummet är öppen, men ingen är där. Kanske tar man en sista kopp kaffe innan det är dags att åka hem. Jag vänder tillbaka och går bortåt i korridoren. Klackarna fyller luften med ljud, ett ganska ensamt och trött ljud. Jag närmar mig hissen och går in. Trappor är för töntar. Hissen åker uppåt, bromsar in långsamt och mjukt. Jag hör de bekanta orden ”våning fyra” och rösten gör att jag känner mig trygg. Jag kliver ut ur hissen och står i Smips korridor.


Fortsättning följer
Jo-torget


RSS 2.0